JULİOPOLİS PROJESİ TARAFINDAN HAZIRLANAN “JULİOPOLİS’İN YÜZLERİ” SERGİSİ NALLIHAN’DA ZİYARETE AÇILIYOR

Juliopolis’in Yüzleri Sergisi Nallıhanlılarla buluşturuluyor. Öncelikle 08 - 09 Şubat 2022 tarihlerinde Ayhan Sümer Kültür Merkezi’nde (Nallıhan, Merkez), ardından ise 10-11 Şubat 2022 tarihlerinde 23 Nisan Parkı Düğün Salonu’nda (Çayırhan, Nallıhan) yerel halk ile buluşturuluyor.

Juliopolis Projesi tarafından dijital altyapı ile hazırlanan bu kamusal arkeoloji etkinliğinde, Anadolu’nun kazılmakta olan en büyük nekropollerinden biri olan Juliopolis Antik Kenti tanıtılarak alana dönük kültürel miras farkındalığının artırılması hedefleniyor.

Sergide, Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nin yürüttüğü kurtarma kazılarıyla ortaya çıkarılan Juliopolis Antik Kenti’ne dair bilgiler dijital arkeoloji ve antropoloji yöntemleriyle aktarılacak. Holografik gösterimler, üç boyutlu modellemeler ve animasyonların yer alacağı sergide, yaklaşık 2000 yıl önce Roma döneminde yaşamış Juliopolislilerin yüzleri, Juliopolis’te yaşayanların kullandıkları kişisel eşyalar, onların inanışları ve sosyal yaşamları ile ilgili buluntuların izleyicilerle buluşturulması planlanıyor.

Sergiye tüm halkımız davetlidir.

Ziyaret saatleri