BELEDİYE BAŞKANIMIZ İSMAİL ÖNTAŞ’IN 29 EKİM CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

“Cumhuriyetimizin ilan edilişinin 98’inci yıl dönümünü büyük bir gururla, heyecanla ve coşkuyla kutlamanın mutluluğu içindeyiz. Aziz Milletimiz, esarete, dayatmalara ve işgale boyun eğmeyerek bağımsızlığına kasteden işgalcilere karşı başlattığı Kurtuluş Savaşı’nı 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilanıyla taçlandırmıştır. Bugün bütün bir ülke olarak tarihimizin en şerefli ve gururlu günlerinden olan Cumhuriyetimizin kuruluşunun 98. yıl dönümünü coşkuyla idrak ediyoruz.

Büyük fedakârlıklar ve ağır bedellerle kurulan Cumhuriyetimiz, milli egemenlik çatısı altında; ırk, din, dil ve cemiyet farkı gözetmeksizin idare edilenlerle idare edenleri demokrasi çizgisinde buluşturan ortak değerler bütünüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, Cumhuriyetimizin 98. kuruluş yıldönümünü kutluyorum.”