BELEDİYE BAŞKANIMIZ İSMAİL ÖNTAŞ’IN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI MESAJI

Belediye Başkanımız İsmail Öntaş, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM)’nin kuruluşunun 101. Yılı ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

“Milletimiz, milli mücadele döneminde iradesini ortaya koyarak vatan toprağımızdan ödün vermeden mücadele etmiş, ortak düşünce ve kader birliği yaparak bağımsızlık mücadelesi vermiştir. İstiklal harbinde çetin mücadeleler sergileyen aziz milletimiz TBMM’nin temellerini atmış, Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan 1920’de TBMM’yi açarak ‘Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir’ diyerek bağımsızlığımızı ve milli iradenin hâkimiyetini dünya ülkelerine ilan etmiştir. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü dünya çocuklarına 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir. Ecdadımızın bizlere miras bıraktığı bu cennet vatanda birlik ve beraberliğimizin daim olmasını temenni ediyorum.

TBMM’nin açılışının 101. yılı dolayısıyla Meclisimizin ilk başkanı Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere Kurtuluş savaşı kahramanları ve şehitlerimizi rahmetle anıyor, hayatta olan gazilerimize sağlıklı ve uzun ömürler diliyorum. Ayrıca dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı kutluyorum.”