BELEDİYE BAŞKANIMIZ İSMAİL ÖNTAŞ’IN 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 108. YIL DÖNÜMÜ MESAJI

Belediye Başkanımız İsmail Öntaş, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

“Millî mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle milletimizin tüm imkânsızlıklara rağmen vatan sevgisi ve iman gücünü en üst safhada tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Zaferi’nin 108. yıl dönümünde, bu vatan uğruna gözlerini kırpmadan canlarını seve seve veren aziz şehitlerimizi anmanın onuru ve gururunu yaşıyoruz.

Çanakkale Zaferi tarih boyunca bağımsızlık, hürriyet ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen milletimizin sarsılmaz birlik ve beraberliğinin en güçlü nişanesidir. 18 Mart 1915 tarihinde 'Çanakkale Geçilmez' diye yazılan bu destanla vatan toprağı içinde kardeşliğin ve ulus olma bilincinin de tohumları atılmıştır.

Millî mücadelenin ilk ateşinin yakıldığı Çanakkale Zaferiyle milletimiz; vatan sevgisini, cesaretini, azmini, kahramanlığını ortaya koymuştur. İnsanımız, sahip olduğu yüksek ahlak ve medeniyet anlayışının yansıması olarak Çanakkale Savaşında düşmanından bile esirgemediği şefkat ve merhametini tüm insanlığa göstermiştir. Bu emsalsiz ve şanlı zafer sayesinde bağımsızlığımızın sembolü al bayrağımız sonsuza dek göklerde dalgalanmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatanını canından aziz bilen tüm şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, kahraman gazilerimize de sonsuz şükranlarımı sunuyorum.”