BELEDİYE BAŞKANIMIZ İSMAİL ÖNTAŞ’IN 15 TEMMUZ DEMOKRASİ VE MİLLİ BİRLİK GÜNÜ MESAJI

Belediye Başkanımız İsmail Öntaş, 15 Temmuz Milli Birlik ve Demokrasi Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

15 Temmuz’u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını belirten Belediye Başkanımız İsmail Öntaş, “15 Temmuz hain darbe girişimi, ülkemizin tarihi boyunca yaşadığı en büyük ihanetlerden birisidir. Demokrasimize, milli birlik ve beraberliğimize kasteden hainlerin kanlı darbe planlarını sahneye koyduğu 15 Temmuz’da devletimizin kurumlarını ve milletimizi bombalamaktan çekinmeyen bir yapı ile karşı karşıya kaldık.

İhanetin zirve yaptığı bu tarihte darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ terör örgütünün tek hedefi ülkemizi parçalayarak, Türkiye Cumhuriyeti'nin geleceğini dış güçlerin eline teslim etmekti. Bu hainlerin hesap edemediği en önemli nokta ise milletimizin demokrasiye olan bağlılığı ve bağımsızlığı için verdiği mücadeleydi.

15 Temmuz 2016 günü aziz Türk milleti bir kez daha şanlı duruşunu sergilemiş, devletine karşı düzenlenen bu alçak darbe girişiminde devletinin bağımsızlığı ve bölünmez bütünlüğü uğruna tankların altında yatabilecek kadar kendini ortaya koymuş ve Türkiye Cumhuriyeti’nde yeni bir destanın yazılmasını sağlamıştır.

15 Temmuz Türk Milleti’nin canıyla, kanıyla yazdığı bir destandır. Milletin iradesinin karşısında hiçbir gücün duramayacağının göstergesidir. Bu vesileyle bu devlet uğruna canını ortaya koymuş Şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimizi şükran ve minnetle anıyorum.” İfadelerini kullandı.