BELEDİYE BAŞKANIMIZ İSMAİL ÖNTAŞ 18 MART ŞEHİTLERİ ANMA GÜNÜ VE ÇANAKKALE ZAFERİ’NİN 107’NCİ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA ANMA MESAJI YAYINLADI

“Şanlı tarihimiz, topraklarımızı işgal etmeye kalkanların hüsrana uğradıkları nice ibretlik derslerle doludur. Çanakkale Savaşı, dünyanın en büyük ordularının kara, hava, deniz ve denizaltı unsurları saldırıları karşısında büyük direnişi simgeler. Tarih boyunca bağımsızlık ve vatan sevgisi uğruna savaşmaktan çekinmeyen bu milletin vatanını korumak için verdiği mücadelenin destanıdır. Aziz Milletimizin yokluklar ve imkânsızlıklar içinde sarsılmaz inancı ve mücadelesi karşısında zaferle sonuçlanan savaş, milletimizin tarihini yeniden tayin etmiştir. Çanakkale’de millet olarak; kadınıyla erkeğiyle, genciyle yaşlıyla İstiklal Mücadelesi ortaya koydu. Bu millet, tarihin her zamanında vatan toprağına sahip çıkmış. Vatanı, hürriyet ve istiklali için hiçbir fedakârlıktan kaçınmayarak tarih boyunca gurur kaynağımız olan büyük zaferlere imza atmıştır. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, vatanımızın bölünmez bütünlüğü ve istiklali uğruna fedakârca mücadele veren aziz şehitlerimizi, ebediyete intikal eden kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum.”